ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

18 Φεβρουαρίου 2012

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύσταση και λειτουργία τόσο κοινωνικού ιατρείου, όσο και κοινωνικού φαρμακείου στην πόλη των Τρικάλων. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Τρικκαίων με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Οι συζητήσεις και οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες περίπου σε κοινή σύσκεψη που είχαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκουγκουστάμος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Καρυώτης , ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Μάνος κι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Πέτρου, στο Δημαρχείο. Στόχος είναι να συσταθούν και να λειτουργήσουν κοινωνικό ιατρείο και κοινωνικό φαρμακείο τα οποία θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε δύο κατηγορίες Τρικαλινών: σε άνεργους και ανασφάλιστους. Μία πρωτοβουλία που αναλήφθηκε δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της αναγνώρισης της ανάγκης που αντιμετωπίζουν στον τομέα αυτόν πολλοί Τρικαλινοί, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που βρέθηκαν χωρίς εργασία με συνέπεια να μείνουν και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη μετά από κάποιο διάστημα.

Στο 1ο ΚΑΠΗ

Καταλληλότερο για τη στέγαση της συγκεκριμένης δομής κρίνεται το ισόγειο του 1ου ΚΑΠΗ (Αρ. Αντωνίου). Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ζήση Γκουγκουστάμο ο χώρος είναι σχεδόν διαμορφωμένος διότι παλιότερα στο 1ο ΚΑΠΗ λειτουργούσε δημοτικό ιατρείο. “Ο συγκεκριμένος χώρος ενδείκνυται για αυτή τη χρήση. Είναι ήδη διαμορφωμένος και διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα” τονίζει.

Ενημέρωση

Να σημειωθεί ότι, όπως μας ενημερώνει ο κ. Γκουγκουστάμος, από την πλευρά τους οι Σύλλογοι έχουν αποστείλει επιστολή σε όλα τα μέλη τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία. Σε ό,τι αφορά στους φαρμακοποιούς τα μέλη του συλλόγου ενημερώνονται για προσφέρουν κάποια παλιά έπιπλα τα οποία δεν χρειάζονται, προκειμένου να αποθηκεύονται τα φάρμακα. Από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου καλούνται ιατροί εθελοντές για να λειτουργήσει το κοινωνικό ιατρείο.

“Αναμένουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχει κλείσει το θέμα και να αποφανθούν όλοι οι φορείς ώστε να ενημερώσουμε και τους Τρικαλινούς με κοινή δήλωση” επισημαίνει ο αντιδήμαρχος.

Προσφορά

Οι Τρικαλινοί θα κληθούν να προσφέρουν τα φάρμακα που έχουν στο σπίτι τους και δεν τα χρησιμοποιούν. Σε αυτή την κατεύθυνση θα τεθούν κάποιοι όροι και προϋποθέσεις δεδομένου ότι πρόκειται για μία ιδιάζουσα περίπτωση. Τα φάρμακα είναι ευπαθή και μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε όσους τα λαμβάνουν. Επομένως, θα ελέγχεται η καταλληλότητά τους π.χ. ημερομηνία λήξης κ.α. ώστε κατόπιν να παρέχονται σε όσους τα χρειάζονται. “Θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά” τονίζει ο κ. Γκουγκουστάμος.

Βιβή Μαργαρίτη


Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Print This Post Print This Post

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Gareth Gate - Unchained melody
Sia - California Dreamin
Pagn Bone Man - Skin
LP - Suspicion
Olivia Penalva & Windmills - Every breath you take
Charlie Puth - Attention
Harry Styles - Sign of times
Kadebostany - Castle in the snow
Kovacs - My love
Ed Sheeran - Perfect

 


Σεπτέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

LIGO GELIO 1