ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύσταση και λειτουργία τόσο κοινωνικού ιατρείου, όσο και κοινωνικού φαρμακείου στην πόλη των Τρικάλων. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Τρικκαίων με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Οι συζητήσεις και οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες περίπου [...]

18 Φεβρουαρίου 2012

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύσταση και λειτουργία τόσο κοινωνικού ιατρείου, όσο και κοινωνικού φαρμακείου στην πόλη των Τρικάλων. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Τρικκαίων με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Οι συζητήσεις και οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες περίπου σε κοινή σύσκεψη που είχαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκουγκουστάμος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Καρυώτης , ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Μάνος κι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Πέτρου, στο Δημαρχείο. Στόχος είναι να συσταθούν και να λειτουργήσουν κοινωνικό ιατρείο και κοινωνικό φαρμακείο τα οποία θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε δύο κατηγορίες Τρικαλινών: σε άνεργους και ανασφάλιστους. Μία πρωτοβουλία που αναλήφθηκε δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της αναγνώρισης της ανάγκης που αντιμετωπίζουν στον τομέα αυτόν πολλοί Τρικαλινοί, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που βρέθηκαν χωρίς εργασία με συνέπεια να μείνουν και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη μετά από κάποιο διάστημα.

Στο 1ο ΚΑΠΗ

Καταλληλότερο για τη στέγαση της συγκεκριμένης δομής κρίνεται το ισόγειο του 1ου ΚΑΠΗ (Αρ. Αντωνίου). Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ζήση Γκουγκουστάμο ο χώρος είναι σχεδόν διαμορφωμένος διότι παλιότερα στο 1ο ΚΑΠΗ λειτουργούσε δημοτικό ιατρείο. “Ο συγκεκριμένος χώρος ενδείκνυται για αυτή τη χρήση. Είναι ήδη διαμορφωμένος και διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα” τονίζει.

Ενημέρωση

Να σημειωθεί ότι, όπως μας ενημερώνει ο κ. Γκουγκουστάμος, από την πλευρά τους οι Σύλλογοι έχουν αποστείλει επιστολή σε όλα τα μέλη τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία. Σε ό,τι αφορά στους φαρμακοποιούς τα μέλη του συλλόγου ενημερώνονται για προσφέρουν κάποια παλιά έπιπλα τα οποία δεν χρειάζονται, προκειμένου να αποθηκεύονται τα φάρμακα. Από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου καλούνται ιατροί εθελοντές για να λειτουργήσει το κοινωνικό ιατρείο.

“Αναμένουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχει κλείσει το θέμα και να αποφανθούν όλοι οι φορείς ώστε να ενημερώσουμε και τους Τρικαλινούς με κοινή δήλωση” επισημαίνει ο αντιδήμαρχος.

Προσφορά

Οι Τρικαλινοί θα κληθούν να προσφέρουν τα φάρμακα που έχουν στο σπίτι τους και δεν τα χρησιμοποιούν. Σε αυτή την κατεύθυνση θα τεθούν κάποιοι όροι και προϋποθέσεις δεδομένου ότι πρόκειται για μία ιδιάζουσα περίπτωση. Τα φάρμακα είναι ευπαθή και μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε όσους τα λαμβάνουν. Επομένως, θα ελέγχεται η καταλληλότητά τους π.χ. ημερομηνία λήξης κ.α. ώστε κατόπιν να παρέχονται σε όσους τα χρειάζονται. “Θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά” τονίζει ο κ. Γκουγκουστάμος.

Βιβή Μαργαρίτη

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Print This Post Print This Post

 

<< Επιστροφή

Αφήστε σχόλιο

Trikala – Thessaly – Greece


Oge & Αγγελική Ηλιάδη - Μόνο αυτό ζητώ
Bo & the Mode - Πως το λένε
Martin Garrix - Animals
Indila - Derniere Danse
Μέλισσες - Η μόνη επιλογή
Ελένη Φουρέιρα - Άνεμος αγάπης
Lady Gaga - Do what you want
Jason Derulo - Talk Dirty
Stavento & Έλενα Παπαρίζου - Στην άκρη του κόσμου
John Newman - Love me again

   • Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις οικονομικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς;

    Δείτε αποτελέσματα

    Loading ... Loading ...

Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει τις γνώμες εκείνων μόνο των χρηστών που επιλέγουν να ψηφίσουν και όχι των χρηστών εν γένει ή του κοινού ως συνόλου. (Για λόγους ασφαλείας η διεύθυνση IP του υπολογιστή σας καταγράφεται).


Απριλίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930EC

ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ